IMS/Dry needling

Dry Needling er en behandlingsteknikk som benytter nåler for å behandle myofascielle triggerpunkter andre muskelspenninger.

Dry needling er en teknikk utviklet av dr. med Peter Baldry som omfatter deaktivering av triggerpunkter med overflatisk, subcutan behandling hvor A-delta nervefibrene er målet for behandlingen. Dette er en dyp intramuskulær behandling som deaktiverer triggerpunkter ved bruk av nåler som benyttes mot den spente muskelen, og behandlingen tar kun noen få sekunder. Dette skiller seg fra akupunktur hvor nålene sitter i over lengre tid. Behandlingen er ikke spesielt smertefull, men pasienten kan oppleve rykninger i muskelen. Denne type rykning er omtalt som LTR (local twitch response), og er en refleks som får muskelen til å trekke seg sammen. En slik utløsning av refleksen antas å bedre effekten av behandlingen, gjennom frisetning av kroppen egne smertestillende, også kjent som opioid.

Ømhet i musklaturen etter behandling kan forekomme, men er helt ufarlig og varer kun noen få dager etter behandlingen. Behandlingsreaksjon etter første behandling er normalt, da spenninger som typisk har bygd seg opp over tid slipper taket, og da svarer kroppen med ømhet og sårhet i området. Det kan sammenlignes litt med hvordan kroppen reagerer etter første økten med styrketrening med nye øvelser. Da blir man som regel støl et par dager etter.intramuskulært i triggerpunktene. Elektroterapeutisk stimulering benyttes ved å sette elektroder på nålene og stimulerer med nålstimulator. Dry needling er en sikker og lite smertefull behandling.

Hva bruker man nålebehandling mot?

Dry needling er en effektiv behandling av muskulære dysfunksjoner med umiddelbar effekt.

Terapeuten sparer både tommel, albue og håndledd. Typiske behandlingsområder hvor vi benytter nåler er ved spenninger i nakke- og skulderområdet. Det er også effektivt ved akutte plager som kink i ryggen eller kink i nakken. Ved triggerpunkter i musklene mellom skulderbladene eller høyt opp i nakkefestet som kan lede til spenningshodepine og migrene.

Ved strålende smerter nedover benet som kan utvikle seg fra stive setemuskler i hofta. Ved overbelastninger i lår og leggmuskler som kan gi strekkfølelse eller krampe i aktivitet. Ved nattlige leggkramper (om det er stive muskler som er årsaken til dette).

Noter at nålebehandling kun er en liten del av vår behandling, da vi kombinerer med andre massasjeteknikker utover det å jobbe med nåler. Vi benytter ikke nåler om du ikke er komfortabel med denne teknikken. Teknikken kan kombineres med en hver annen behandling mot et tillegg på 50 NOK.